Planlæg automatisk nedlukning af computerne

Det er altid dejligt at blive inspireret til nye screencasts udfra konkrete problemstillinger fra medlemmerne.
Denne gang er det Lilly der gerne vil sørge for at alle computerne på hendes arbejdsplads automatisk lukkes ned efter endt arbejdsdag. Det kniber nemlig for medarbejdere og elever at huske at få det gjort.

Udover en miljømæssig gevinst ved dette tiltag, er der også mange penge at spare på bundlinien.

Elpriserne stiger, men midlerne skolerne har til rådighed reduceres løbende.

Løsningen på problemet

Ved hjælp af en planlagt opgave(scheduled task), vil vi sørge for at alle arbejdsstationerne i netværket automatisk lukker og slukker på et givent tidspunkt.

Der bliver naturligvis taget højde for de medarbejdere som pågrund af overarbejde eller møder, sidder ved computerne ud over den normale arbejdstid.

Hvis du har Windows XP/Server 2003

Løsningen jeg gennemgår kan både implementeres i et Windows Server 2003/XP miljø og et Windows Server 2008/Windows 7 miljø.

For at løsningen skal kunne fungere i et Windows Server 2003/XP miljø, skal Group Policy Preference Client Side Extensions installeres på henholdsvis Windows Server 2003 og Windows XP.

Group Policy Preference Client Side Extensions er tilgængelig via Windows Update, men kan også manuelt hentes ned via de nævnte links nedenfor.

Oprettelsen og tilpasning af Gruppepolitik præferencerne skal ske fra enten Windows Server 2008 eller Windows 7.

Windows 7 og Windows Server 2008 click and play

Kører du med Windows 7 arbejdsstationer skal der ikke ydeligere konfiguration til end den jeg gennemgår i min screencast.

Se denne screencast gratis i lav kvalitet og med afbrydelser
Serverguider.dk - Afspiller ikon

Vigtig informationVigtig informationDu ser denne screencast i en lav kvalitet og med reklameafbrydelser undervejs. Klik på afspil knappen i videoafspilleren for at se et denne screencast.

MedlemsfordeleMedlemsfordeleØnsker du at se vores screencasts uden afbrydelser og i HD kvalitet? Så bestil adgang nederst på siden!

 

 

 

 

Klik og spar

 

FAQ

Jeg har flittigt brugt serverguider.dk de seneste år specielt i forbindelse med de informative videovejledninger. 995 kr. årligt er uhørt billigt for support af denne art så et medlemskab betragtes således som et must.John Klesner, IT-konsulent, Hammel kommune

1 måneds medlemskab

Kr. 199den første måned

  • Efter den første måned betales trækkes der efterfølgende automatisk 79 Kr. om måneden fra din paypal konto så længe medlemskabet er aktivt.

Bestil nu