Masseudrul iPads til skolens elever og lærere med Apple Configurator

Der er rigtig mange IT-ansvarlige på skoler, virksomheder og institutioner der kæmper med den centrale administration og udrulning af iPads til elever, lærere og øvrige ansatte.

Og jo, det har da ikke altid været lige let at foretage en central udrulning af mange iPads på en gang, men nu bliver det langt nemmere.

Det kræver ingen sved på panden. Kun velkoordinerede klik med musen, en Mac computer og en god kop varm kaffe.

Du skal have et guldmedlemskab for at se denne video.

Hvis du allerede er guldmedlem så log venligst ind her.

Er du ikke medlem endnu så bestil guldmedlemskab og få omgående adgang til alle mine videoer.

Udskriv trådløst med airprint fra iPad til skolens Windows printserver

Opdatering – iOS 5 løsning tilføjet!

Jeg har tilføjet en screencast nederst på siden der gennemgår hvordan iOS 5 understøttelse implementeres.

Flere og flere elever medbringer iOS enheder på skolen. Både iPad og iPhone har gjort sit indtog i skolen og dermed også skabt en række udfordringer for den IT-ansvarlige.

Der findes et hav af produktivitetsprodukter til iOS enhederne. Alt fra et komplet lydstudie til tekstbehandlingssoftware.

Og netop i tekstbehandlingssoftwaren og i andre programmer på iOS enhederne, opstår der et naturligt behov for at kunne printe det færdige arbejde ud, når det skal afleveres til læreren eller eleven.

Der er indbygget mulighed for at udskrive fra iPad, iPodTouch og iPhone. Trådløst kan for eksempel et dokument udskrives direkte til en printer der understøtter Apples AirPrint teknologi. I skrivende stund er udbuddet af printere det understøtter denne teknologi dog begrænset, og det er næppe en holdbar løsning at investere penge i nye printere til skolen for at understøtte Airprint og dermed print fra iOS enheder.

Så hvordan bærer man sig så ad med at give eleverne og lærerne for den sags skyld, mulighed for at udskrive deres dokumenter, billeder, kort med mere fra deres iOS enheder?

Airprint understøttelse på Windows printserver

Med fem – ti minutters koncentreret indsats, kan en fungerende printserver med enten Windows Server 2003, Windows Server 2008 (32 eller 64 bit udgaven), konfigureres til at understøtte AirPrint teknologien og dermed give elever og lærere mulighed for, direkte fra deres iPad eller iPhone, at udskrive trådløst til alle de printere der er installeret på Windows printserveren.

Du skal hente Airprint og Bonjour printer service til Windows ned på din printserver.

I min screencast gennemgår jeg hvordan softwaren konfigureres til at køre som en tjeneste, viser hvilke firewall tilpasninger der skal foretages og sidst men ikke mindst, hvilke ændringer i logon rettighederne på printserveren der er nødvendige for at alle brugere kan udskrive uden problemer.

I min screencast benytter jeg nedenstående kommando for at få Airprint til at køre som en tjeneste på printserveren.

Bemærk at den ene udgave af kommandoen er til 32 bit udgaven af Windows Server og den anden til 64 bit udgaven af Windows Server.

Du skal have et guldmedlemskab for at se denne video.

Hvis du allerede er guldmedlem så log venligst ind her.

Er du ikke medlem endnu så bestil guldmedlemskab og få omgående adgang til alle mine videoer.