Beskyt det trådløse netværk med en Windows Server 2008 RADIUS løsning

Forsiden > Windows Server 2008 > Log på det trådløse netværk med Active Directory godkendelse

Opdateret: 4. januar 2018

I denne video gennemgår jeg opsætningen af RADIUS server funktionaliteten på en Windows Server 2008 R2.

Jeg har for år tilbage, gennemgået RADIUS server opsætningen på Windows Server 2003, men hvis jeg skal bedømme ud fra den strøm af anmodninger jeg har modtaget i mit forum, er tidspunktet vist kommet, hvor en Windows Server 2008 specifik gennemgang af RADIUS opsætningen vises.

Efter implementeringen af RADIUS server løsningen, vil elever og ansatte blive anmodet om at logge på med deres Active Directory brugernavn og adgangskode, inden de kan oprette forbindelse og benytte skolens trådløse netværk.

Brugergodkendelsen medfører automatisk en mere ansvarsbevidst anvendelse af skolens trådløse netværk, samt en mere sikker forbindelse til netværket og Internettet for dets brugere.

Udover installationen af Network Policy and Access Services rollen og den efterfølgende konfiguration af RADIUS server funktionaliteten, gennemgår jeg konfigurationen af certifikater og Accesspoints. Sidst men ikke mindst afprøves den teoretiske opsætning i praksis.

Konfigurationen af accesspoints varierer fra accesspoint til accesspoint.

Jeg gennemgår i min video opsætningen på et par udvalgte accesspoints, men spørg endelig med en kommentar, hvis konfigurationssiderne på de accesspoints du er ansvarlig for, er meget forskellige fra dem jeg viser i min screencast.

Anvendelse af 3. parts certifikater og automatisk opsætning af den trådløse netværksforbindelse på domæne tilmeldte arbejdsstationer, vil jeg gennemgå i kommende videoer.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

Per Schulze af