Fjernadministration af Hyper-v med Remote Server Administration Pack

Hyper-v server kan ikke umiddelbart fjernadministreres ved hjælp af Remote Server Administration Pack til Windows 7 og dog, det kræver blot at vi kører et par kommandoer fra en kommandoprompt og jubi så behøver vi ikke længere bevæge vores dorske krop ned i det mørke og kolde serverrum.

Det vil sikkert falde i god jord hos de af jer der har installeret hyper-v server rollen på en Windows 2008 server core installation.

I min screencast gennemgår jeg hvordan man gør det muligt at fjernadministrere hyper-v serveren med hyper-v server manager. Direkte fra en Windows 7 klient computer.

I min opsætning er min hyper-v server ikke medlem af et domæne, hvorimod min Windows 7 klient computer er medlem af et domæne.

Da der findes flere forskellige typer opsætninger, hvor for eksempel hyper-v serveren og Windows 7 klienten er medlem af det samme domæne eller hyper-v serveren er medlem af et domæne og Windows 7 klient computeren er ikke medlem af et domæne og så videre, har jeg nedenfor listet de kommandoer du skal køre fra en kommandoprompt på henholdsvis server og klient alt efter hvilken konfiguration du kører med.

Alle eksemplerne tager udgangspunkt i at du ønsker at give den lokale Windows 7 klients administrative konto, rettigheder til at fjernadministrere hyper-v serveren ved hjælp af remote server administration tools til Windows 7.

Hyper-v og Windows 7 i samme domæne

Per Schulze har skrevet 382 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar