Flyt FSMO rollerne til Windows Server 2008 Domain controlleren

FSMO eller Flexible Single Master Operations skal altid ligge på den eller de domain controllere der har det nyeste operativsystem installeret. Og da vi nu har en Windows Server 2008 domain controller og på sigt påtænker os at nedlægge Windows Server 2003, skal FSMO rollerne flyttes fra Windows Server 2003 over på Windows Server 2008.

Hvis vi tænker tilbage på tidligere udgaver af Windows Server operativsystemet, for eksempel Windows NT 4.0, havde vi dengang betegnelsen PDC. Det stod for primary domain controller. Altså den primære domain controller. Dette begreb arbejder vi ikke med mere i de nyere udgaver af Windows Server operativsystemet. Nu er der i stedet 5 specifikke roller som enten en enkelt domain controller kan have eller de 5 roller kan fordeles mellem de enkelte domain controllere.

FSMO rollerne eller Operations Master rollerne som jeg ynder at kalde dem, er skabt for at undgå konflikter. Visse operationer i Active Directory kan kun udføres hvis der er forbindelse til den domain controller der har den påkrævede Operations Master rolle.

Lad mig kort gennemgå de fem roller, så vi udover at lære at flytte dem også bedre forstår hvad de enkelte FSMO roller dækker over.

Per Schulze har skrevet 381 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar