Flyt printserver rolle fra Windows Server 2003 til Windows Server 2008

Nu hvor vi har fået overført filserver rollen, er det blevet tid til at kigge på hvordan vi overfører printserver rollen.

Oprettelsen af printserver rollen på Windows Server 2008 er en enkelt manøvre, men det skal helst også være let at overføre de eksisterende delte printere på vores Windows Server 2003 til Windows Server 2008. De vigtigste element i den forbindelse er driverne. Sørg for at få hentet de korrekte drivere ned på Windows Server 2008. Både 32 og 64 bit udgaven, hvis der på klientsiden køres med Windows 7 i 32 bit udgave.

Når alle driverne er hentet ned til alle printermodeller der er installeret på Windows Server 2003 printserveren, kan migrering af printserver rollen påbegyndes.

Jeg gennemgår i min screencast hvordan de eksisterende delte printere på Windows Server 2003 eksporteres til en fil og efterfølgende importeres ind på Windows Server 2008 printserveren.

Bemærk at hvis man ønsker at netværksstien til de enkelte delte printere skal forblive den samme efter overførslen af printserver rollen til Windows Server 2008, skal Windows Server 2008 printserveren overtage Windows Server 2003 computernavnet.

Hvordan man omdøber de to servere når alle rollerne er overført, kan du læse nærmere om i denne screencast.

Du skal have et guldmedlemskab for at se denne video.

Hvis du allerede er guldmedlem så log venligst ind her.

 
Er du ikke medlem endnu så  bestil guldmedlemskab og få omgående adgang til alle mine videoer.

Per Schulze har skrevet 407 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar