Fuld kontrol med Windows update via PowerShell

I denne video gennemgår jeg hvordan du kan styre hvornår Windows update kører og installerer opdateringer på dine servere og få tilsendt en rapport når Windows Update har kørt på serverne, samt hvilke opdateringer der er blevet installeret.

Patch Tuesday

Den 2. tirsdag i hver måned udsender Microsoft opdateringer til vores servere via Windows Update. Jeg installerer aldrig opdateringer lige når Microsoft har frigivet dem, da der selv hos Microsoft kan ske fejl, som resulterer i uventet opførsel i programmer eller deciderede nedbrud, hvor serverne ikke vil starte korrekt op. Jeg sætter derfor typisk Windows Update til at køre omkring den 1. i måneden og jeg vil anbefale at du gør det samme.

Hvorfor ikke bare benytte en GPO?

Man kan desværre ikke tilstrækkeligt styre hvornår opdateringer installeres med en GPO.

Som du kan se ovenfor kan vi kun styre hvilken dag på ugen opdateringer skal installeres og hvilket klokkeslet. Men der er ingen mulighed for at vælge f.eks. den 1. lørdag i hver måned.

Derfor har jeg fundet en alternativ løsning, som giver os meget bedre kontrol.

*Scriptet jeg benytter i videoen kan hentes ved at klikke her.

*Scriptet leveres AS-IS (som det er), og Per Schulze frasiger sig ethvert ansvar for de virkninger brugen (korrekt eller ej) af scriptet medfører, herunder bl.a. fejl i koden, fejl i vejledningen på serverguider.dk, manglende funktionalitet, uventet funktionalitet, systemnedbrud tab af data og andet der ikke kunne forudses af Per Schulze.

Advertisements

Skriv et svar