Microsoft Deployment Toolkit Serie – Indledning

En af de IT-opgaver der kræver allermest tid og ressourcer er klargøring og vedligehold af skolens/virksomhedens arbejdsstationer.

Der skal installeres operativsystem, installeres programmer, laves tilpasninger i computerens opsætning og testes, inden arbejdsstationen er færdigkonfigureret og kan bruges.

Derudover kan der være forskel på, hvilke programmer der skal installeres på de enkelte arbejdsstationer, alt efter om arbejdsstationen skal benyttes i virksomhedens salgsafdelingen, af lærerne på skolen, det administrative personale eller af eleverne.

Vi har altid haft mange gode bud på software der kunne hjælpe os igennem denne proces. Hvem har måske ikke kendskab til Norton Ghost?

Men nu er der kommet et gratis alternativ der efterhånden er blevet en defacto standard når det gælder udrulning af Microsoft operativsystemer og software.

Microsoft Deployment Toolkit har igennem de seneste år igen og igen bevist at det er det optimale værktøj til udrulning af Windows OS og applikationer. Både til mindre og mellemstore netværk, har Microsoft Deployment Toolkit bevist sit værd og er man først hoppet med på vognen er jeg overbevist om at man aldrig vil sætte spørgsmålstegn ved dette valg i det lange løb.

I min Microsoft Deployment Toolkit serie, tager jeg udgangspunkt i en konkret case, hvor en skole ønsker at kunne udrulle tilpassede images/harddiskafbildninger på skolens arbejdsstationer. I serien bliver du trin for trin guidet de enkelte elementer der udgør en komplet Windows OS og applikationsudrulningsløsning, der med garanti sparer dig for slitage af fodtøjet og besparelser på bundlinien.

Per Schulze har skrevet 378 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar