Installation og konfiguration af DHCP server tjenesten

Arbejdsstationernes IP-konfiguration kan enten konfigureres manuelt ved at logge på arbejdsstationerne med lokale administrative rettigheder og manuelt konfigurere LAN-forbindelsens TCP/IP indstillinger eller ved at benytte DHCP tjenesten og dermed spare turen forbi hver eneste arbejdsstation i netværket.

Hvad er DHCP?

DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) er en tjeneste der kan installeres på serveren og herefter tildeler arbejdsstationerne i netværket IP-adresser automatisk.

Tildelingen af IP-adresser sker ud fra en liste af ip-adresser. Hvilke IP-adresser der skal uddeles og hvem der eventuelt skal have en specifik IP-adresse kan ligeledes defineres med DHCP.

Hvad er fordelen ved at benytte DHCP?

En af de store fordele ved at benytte DHCP er, at man altid har styr på hvilken IP-adresse arbejdsstationerne i netværket har.

En anden stor fordel er den centrale administration.

Forestil dig, at I bliver nødt til, at ændre jeres IP-adresser på alle arbejdsstationerne pga. nytildeling af IP-adresser fra jeres udbyder. Eller måske blot skal have ændret “Foretrukkene DNS-Servere”.

Uden DHCP ville det betyde en tur rundt til alle arbejdsstationerne og ændre TCP/IP indstillingerne. Med DCHP kan det klares på et par minutter uden sved på panden.

Per Schulze har skrevet 378 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar