Installer automatisk nærmeste netværksprinter på arbejdsstationen

Vi lærte i forrige del af denne serie at få vores arbejdsstationer til automatisk at oprette forbindelse til en netværksprinter.

Hvis man kun har én netværksprinter er denne løsning også tilstrækkelig. Mange netværk har dog mere end én netværksprinter.

Derfor denne artikel med tilhørende screencast, der viser hvordan vi med et lille script kan sørge for at brugerne automatisk for installeret den printer der er fysisk nærmest den arbejdsstation der logges på fra.

Hvad kan scriptet?

Scriptet installerer som standard en bestemt printer på den enkelte arbejdsstation. Hvis arbejdsstationen befinder sig på en lokation, hvor en anden printer ville være mere oplagt at få installeret, for eksempel på grund af fysisk kortere afstand, installeres denne printer i stedet på arbejdsstationen.

Kan scriptet tilpasses?

Scriptet kan uden de store problemer tilpasses. Hvis man f.eks. ønsker at der oprettes forbindelse til mere end én printer når der logges på en bestemt arbejdsstation, er det blot et spørgsmål om at tilføje en enkelt linie i scriptet.

Downloads

Con2Print

TilslutPrinter.bat

Per Schulze har skrevet 382 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar