Introduktion til remote app installation under remote desktop services

Forsiden > Windows Server 2008 > Hvad er Remote apps og hvordan installerer man det?

Opdateret: 4. januar 2018

Introduktion til remote app installation under remote desktop services

Windows Server 2008 Remote App er en funktionalitet der minder om Citrix Metaframe Published applications.

I tidligere udgaver af Terminal Services (nu remote desktop services) havde man som slutbruger kun mulighed for at oprette fjernforbindelse til hele terminalserverens brugerinterface.

Med Remote App til Remote Desktop Services kan den IT-ansvarlige udvælge programmer installeret på terminal serveren som skal være tilgængelige for slutbrugerne.

Når Remote App er konfigureret, kan slutbrugerne køre disse “terminal” programmer (Remote App) fra deres lokale pc. Dvs. at de fra deres lokale computer kan klikke på en genvej til et program der er installeret på terminal serveren.

Programmet startes op via en fjernforbindelse, men for slutbrugeren fungerer programmet som enhvert andet program der er installeret på den lokale pc og umiddelbart kan man ikke se at man rent faktisk kører et program der er installeret på terminal serveren.

Der findes flere forskellige måder at gøre Remote App programmerne tilgængelige for slutbrugerne på, f.eks. ved hjælp af MSI pakker, RDP filer osv. Jeg gennemgår alle metoder i de kommende screencasts.

I denne video viser jeg to kommandoer du skal benytte i forbindelse med installation af applikationer på din Remote Desktop Services Host.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

Per Schulze af