Meld Windows 98 ind i domænet

Windows 98 er ikke designet til at blive benyttet som arbejdsstation på et Windows 2000 kontrolleret domæne. Microsoft har dog muliggjort delvis understøttelse af Windows 98 ved hjælp af en lille klientpakke der ligger på Windows 2000 server installations Cd’en.

Fast IP-adresse på Windows 98

Windows 98 arbejdsstationerne skal have en fast IP-adresse. Dette kan blandt andet opnås ved at konfigurere TCP/IP protokollen på Windows 98 arbejdsstationerne. Du definerer en fast IP-adresse på Windows 98 arbejdsstationerne på følgende måde:

Klik på Start -> Indstillinger -> Kontrolpanel -> Netværk.

Klik på fanen IP-adresse.

IP-adresse fanen

Marker Angiv en IP-adresse, indtast en IP-adresse der befinder sig inde for samme subnet som domain controlleren, f.eks. 192.168.0.11.

Indtast på samme måde Undernetmasken, denne værdi svarer til domain controllerens subnet-maske, det vil sige 255.255.255.0.

DNS fanen

Klik på fanen DNS. Marker “Aktiver DNS” I feltet Vært indtaster du navnet på domain controlleren. I feltet “Domæne” indtaster du netbios navnet på dit domæne. Netbios navnet på testdom.dk domænet er testdom. I feltet Rækkefølge til søgning efter DNS-server indtaster du domain controllerens IP-adresse f.eks. 192.168.0.5 og klikker på tilføj.

Gateway fanen

I feltet Ny gateway indtaster du IP-adressen på routeren og klikker på Tilføj.

Statisk DNS adresse nødvendig

Det er nødvendigt at oprette statiske DNS host adresser til Windows 98 arbejdsstationerne. Du opretter de statiske host adresser på følgende måde:

På Windows 2000 serveren klikker du Start -> Programs -> Administrative Tools -> DNS

Klik på + ud for billedet der ligner en server og klik nu på + ud for Foreward Lookup Zones.

Under Foreward Lookup Zones har vi domænet. Marker dette med et klik med venstre musetast. Højreklik nu på domænet og vælg New Host. Indtast computernavnet på din Windows 98 arbejdsstation og indtast dernæst den faste IP-adresse du har givet denne arbejdsstation tidligere. Marker feltet Create associated Pointer og klik på Add host. Gentag denne procedure indtil alle Windows 98 arbejdsstationerne er repræsenteret i DNS.

Kort om denne screencast

I denne screencast gennemgår jeg de sidste trin der skal være på plads før installationen af klientpakken. Gruppepolitikker defineret i Active Directory, vil ikke gælde for Windows 98 arbejdsstationerne. I denne screencast viser jeg derfor en alternativ måde at definere gruppepolitikker for Windows 98 arbejdsstationerne.

Klik her for at afspille denne screencast

Per Schulze har skrevet 384 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar