Nedlæg Windows Server 2003 domain controller rollen – demote DC 2003

Forsiden > Windows Server 2008 > DCpromo nedtagning

Opdateret: 4. januar 2018

De indledende manøvre er nu på plads og vi kan nu nedlægge domain controller rollen på vores Windows Server 2003. Vi har fået meldt en Windows Server 2008 ind i domænet og gjort denne til domain controller og FSMO rollerne er blevet flyttet fra Windows Server 2003 over på Windows Server 2008.

Inden du gør som anvist i denne screencast, er det en god idé at lave en test, der afgør om alt fortsat virker korrekt efter at Windows Server 2003 domain controlleren er fjernet fra netværket.

Et af de punkter du skal være meget opmærksom på er DNS, DHCP og IP-adresse konfigurationen på både server og arbejdsstationer. Du skal også have afgjort med sig selv om den nye Windows Server 2008 skal overtage den gamle Windows Server 2003 IP-adresse og computernavn eller om du tildeler den nye Windows Server 2008 sin egen IP-adresse og computernavn.

Inden du overhovedet begynder at ændre på IP-adresse og computernavn, skal du dog først sikre dig at alle de eksisterende roller fra Windows Server 2003 er flyttet over på Windows Server 2008. Mange kører jo en opsætning hvor domain controlleren også er DHCP, Print- og filserver. Er man for hurtig til at omdøbe serveren eller ændre IP-konfigurationen kan det skabe store problemer for brugerne af netværket.

Test domænet uden Windows Server 2003

Er din Windows Server 2003 kun domain controller, kan du udføre en test der afgør om dit domæne virker korrekt med den nye Windows Server 2008 domain controller. Luk Windows Server 2003 ned og test fra en arbejdsstation om der fortsat kan logges på domænet uden problemer.

Det forudsætter naturligvis at din DHCP server er indstilles korrekt. Dine arbejdsstationer skal kende den nye Windows Server 2008 domain controllers IP-adresse, da denne jo nu udelukkende vil blive benyttet til navneopslag internt på netværket. Sørg derfor for at rette DNS IP-adressen på DHCP serveren så det ikke længere er den gamle Windows Server 2003 IP-adresse der er angivet som DNS server, men derimod IP-adressen på den nye Windows Server 2008.

Har din Windows Server 2003 flere roller end domain controller rollen, f.eks. også print- og filserver eller DHCP server rollen, bør disse roller flyttes inden domain controller rollen nedlægges.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

Per Schulze af