Om serverguider.dk og manden bag de mange screencasts og scripts

Forsiden > om

Opdateret: 16. februar 2016


Mit navn er Per og jeg elsker  at udarbejde screencasts til IT-ansvarlige.

Hvad screencasts er? Lad mig kort forklare

  • Ser du, jeg optager min computerskærm og min stemme og udgiver disse optagelser på min hjemmeside.

Det er der efterhånden gået 20 år med.

Formålet med hjemmesiden er at hjælpe dig i dit arbejde og det kan du læse meget mere om nedenfor.

Så snup en kop kaffe og lad mig guide dig igennem hjemmesiden og dets indhold.

Historien om serverguider.dk

Jeg startede Serverguider.dk for altid at have et opslagsværk ved hånden. Jeg skrev i starten blot en række artikler og gemte dem på min hjemmeside så jeg fra en hvilken som helst computer havde adgang til dem.

Jeg fandt dog hurtigt frem til at det var langt nemmere at lave screencasts.

De første screencasts omhandlede kringlede procedurer man skulle igennem for at få poledit til at fungere sammen med NT 4.0 og Windows 95. De var guld værd, da jeg et halvt år senere skulle gentage processen.

Nu kunne jeg nøjes med at se den screencast jeg havde optaget, i stedet for at tygge mig igennem en grotesk tyk manual der alligevel ikke besvarede helt konkrete problemstillinger.

I mit arbejde som IT-ansvarlig, fandt jeg også tit gode løsninger, som jeg for alt i verden ikke ville lade gå i glemmebogen. De blev derfor også straks dokumenteret med en screencast.

Da min hjemmeside var frit tilgængelig på internettet opdagede jeg at der også var andre IT-ansvarlige der kiggede forbi min hjemmeside og så mine screencasts. Det syntes jeg var helt fantastisk.

17. februar 2000

Microsoft lancerede Windows Server 2000 og jeg fik travlt. Allerede året efter (oktober 2001) udkom Windows XP. Jeg skulle starte fra bunden med helt nye screencasts. Efter et hjerteskærende farvel til mine Windows NT, Windows 95 og Windows 98 screencasts, gik jeg i gang med at optage Windows Server 2000 screencasts. Denne gang dog med lidt mere ambitiøse planer.

Dial-up og ISDN koster dyrt

Mine udgifter til hjemmesiden var ret omfattende. Webhosting var dyrt, Internetforbindelsen var dyr, up- og download trak også tænder ud. Derfor valgte jeg at indføre brugerbetaling. Jeg havde ikke råd til at dele gratis ud af min viden længere. Jeg var naturligvis lidt nervøs over at indføre betaling. Jeg havde jo efterhånden opbygget en stort fællesskab, hvor IT-ansvarlige ikke kun kom for at se mine videoer, men også bidrog med deres viden.

Indførelsen af brugerbetaling faldt dog i god jord. Flere mente faktisk at jeg havde prissat medlemskabet for lavt i forhold til det indhold man fik adgang til.

Den digitale revolution

Et par år senere skete der en udvikling i både teknologi og båndbredde, der gjorde det muligt for mig at skabe screencasts i endnu højere opløsning og med endnu bedre lyd. Microsoft udgav løbende nye produkter og optagelserne fortsatte ufortrødent.

Salgstale

Jeg modtager engang i mellem post i min indbakke fra personer der har været forbi min hjemmeside og gerne vil være medlem så de kan se mine screencasts. De skal dog først have overbevist deres chef om at det er en god investering at lade deres IT-medarbejder bestille et medlemskab.

Køb køb køb

Køb Køb Køb!

Jeg sender derfor altid denne e-mail til chefen:

På Serverguider.dk kan du primært få hjælp og vejledning til Microsoft Server produkter i form af de screencasts jeg udgiver på hjemmesiden.

Målgruppen for mine screencasts er IT-ansvalige i den private og offentlige sektor, teknikere, administratorer, konsulenter, supportfolk samt specialister som arbejder med Microsoft platformen i deres dagligdag.

Tro det eller lad være, men jeg bruger faktisk også selv mine screencasts i det daglige.

Der er grænser for hvor megen IT-teknologi jeg uafbrudt kan have 100% styr på.

Kan du f.eks. nævne mig de optimale NTFS rettigheder en mappe, der skal indeholde brugernes roaming profiler, skal have? Eller på 15 minutter foretage en komplet konfiguration af f.eks. BitLocker To Go, oprette en SharePoint Farm eller konfigurere Exchange 2016?

Jeg kan ikke!

Men når jeg så lige får det genopfrisket fra en af mine screencasts kan jeg. Og det er hele formålet med mine screencasts. Lette din, og såmænd også min egen IT-hverdag, samt holde dig ajour med ny teknologi som du måske på et senere tidspunkt skal implementere på din arbejdsplads.

Når nu du har læst så langt, er du åbenlyst interesseret i det jeg har at tilbyde.

De fleste af mine medlemmer betaler ikke selv deres medlemskab, det gør deres chef. Det er altså chefen der skal overbevises om at det er en god idé at bestille adgang til mine screencasts på Serverguider.dk

Tænk på den tid du sparer. Din tid er værdifuld for din chef og sikkert også dig selv.

For kun 495,00 kr. inkl. moms om året kan du se resultatet af mine mange års erfaringer som IT-ansvarlig og sidenhen konsulent i form af over 400 screencasts udgivet på Serverguider.dk

Praktisk erfaring og konkrete problemstillinger er omdrejningspunktet for mine screencasts.

Screencasts og scripts der sparker r**

Nedenfor har jeg listet nogle af de screencasts og scripts jeg har lagt utrolig mange kræfter i – de er indbegrebet af hvad der gør min hjemmeside til en helt unik ressource.

Udvalgte screencasts du bestemt bør se

Udvalgte screencast serier

Udvalgte scripts du ikke kan undvære

Screencast der bare skal ses

Kontakt mig!

Jeg vil gerne stå så meget til rådighed for dig som muligt. Jeg beklager at der ind imellem kan gå lidt tid før du modtager svar. Nedenfor har jeg listet nogle af de muligheder du har for at komme i kontakt med mig:

  1. E-mail – Her er min e-mail adresse. Klik og send mig en e-mail. Gerne lidt positiv feedback.
  2. Facebook – Jeg svarer også hvis du vil benytte min facebook side.
  3. Twitter – Twitter er smart og effektiv til hurtig kommunikation. Du finder mig her @perschulze

Hvis du gerne vil holde dig ajour med hvornår der udkommer nye screencasts eller hvad der ellers rører sig på hjemmesiden, så kan du blot følge min facebook side.

Per Schulze af