Opret brugere og brugerprofiler

Nu da den grundlæggende konfiguration af vores domain controller er gennemført er det blevet tid til at kigge lidt på hvordan vi opretter brugere. I sjette del viser jeg, hvordan brugere oprettes i Active Directory og hvordan disse brugere får tildelt en central placeret mappe på serveren, hvor deres personlige indstillinger (brugerprofil) og dokumenter gemmes.

Er en central opbevaring af brugerprofiler altid løsningen?

Nej! En central opbevaring af brugerprofiler er kun hensigtsmæssig, hvis brugerne ikke altid sidder ved den samme arbejdsstation. På skoler skifter eleverne og lærerne tit mellem arbejdsstationerne, hvorfor det her vil være oplagt med en central lagring af brugernes profiler. Deres personlige indstillinger og dokumenter vil på grund af deres centrale placering, altid være tilgængelige for brugerne. Ligegyldig hvilken arbejdsstation de logger på fra.

Hvad med brugernes dokumenter?

En central opbevaring af brugernes dokumenter er næsten altid at foretrække. Der kan nemt laves backup og selvom man vælger ikke at benytte centrale profiler, vil adgangen til dokumenterne stadig kunne ske fra en hvilken som helst arbejdsstation i domænet.

Hvad viser du i denne screencast?

I denne screencast viser jeg hvordan en bruger får tildelt en central placering på serveren til personlige indstillinger og en central placeret mappe til dokumenterne.

Klik her for at afspille denne screencast

Advertisements

Skriv et svar