Pause din task sequence og tilpas det fede image

Forsiden > Microsoft Deployment Toolkit case > Pause MDT task

Opdateret: 1. januar 2018

I 13. del af min deployment case serie fortsætter vi hvor vi slap sidst.

I episode 12 fik vi tilpasset vores regler så vi kunne gennemføre en fuldautomatisk grundinstallation på vores reference computer og efterfølgende automatisk gennemføre en imageoprettelse.

Nu fortsætter vi så præcis hvor vi slap og tager et kig over på vores virtuelle reference computer efter imageoprettelsen.

Når reference imaget skal opdateres

I videoen beskriver jeg hvordan vi kan undgå at gennemløbe hele vores task sequence, hver gang vi ønsker at opdatere vores reference image.

Der udkommer løbende nye opdateringer fra Microsoft og vedligeholder vi ikke vores reference image med disse opdateringer, vil udrulningen af vores reference image tage betydelig længere tid. Da der i udrulningsøjeblikket så skal hentes hvad der måske svarer til et halvt års opdateringer til Windows og Office. Alt efter hvor lang tid der er gået siden vi oprettede vores reference image.

Derfor skal det naturligvis være nemt for os at vedligeholde vores reference image uden at skulle gennemløbe hele grundinstallationen af Windows 7 og de applikationer vi ønsker skal være en del af vores reference image (Office 2010 og IE9).

Det gennemgår jeg i min screencast hvordan vi løser på en enkelt og effektiv måde.

Old software

Det hører efterhånden til undtagelsen, men det sker dog, at en enkelt applikation, som vi ønsker skal installeres i forbindelse med udrulningen af vores reference image, ikke automatisk kan blive installeret med en silent install kommando.

Den pågældende applikation kan vi, efter implementeringen af den ændring i vores task sequence jeg gennemgår i videoen, i ro og mag installerer og konfigurere så den fungerer uden problemer.

Det fede image skal der også være plads til

Den tilføjelse jeg laver i vores task sequence gør det også muligt at benytte sig af det fede image, hvis man ønsker dette. Personligt foretrækker jeg hybrid modellen og det er også denne model der er omdrejningspunktet i denne serie, men ønsker man det fede image, gennemgår jeg i min screencast hvordan man gør.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

Per Schulze af