Planlæg automatisk nedlukning af computerne

Det er altid dejligt at blive inspireret til nye screencasts udfra konkrete problemstillinger fra medlemmerne.

Denne gang er det Lilly der gerne vil sørge for at alle computerne på hendes arbejdsplads automatisk lukkes ned efter endt arbejdsdag. Det kniber nemlig for medarbejdere og elever at huske at få det gjort.

Udover en miljømæssig gevinst ved dette tiltag, er der også mange penge at spare på bundlinien.

Elpriserne stiger, men midlerne skolerne har til rådighed reduceres løbende.

Løsningen på problemet

Ved hjælp af en planlagt opgave(scheduled task), vil vi sørge for at alle arbejdsstationerne i netværket automatisk lukker og slukker på et givent tidspunkt.

Der bliver naturligvis taget højde for de medarbejdere som pågrund af overarbejde eller møder, sidder ved computerne ud over den normale arbejdstid.

Hvis du har Windows XP/Server 2003

Løsningen jeg gennemgår kan både implementeres i et Windows Server 2003/XP miljø og et Windows Server 2008/Windows 7 miljø.

For at løsningen skal kunne fungere i et Windows Server 2003/XP miljø, skal Group Policy Preference Client Side Extensions installeres på henholdsvis Windows Server 2003 og Windows XP.

Group Policy Preference Client Side Extensions er tilgængelig via Windows Update, men kan også manuelt hentes ned via de nævnte links nedenfor.

Hent Group Policy Preference Client Side Extensions til Windows XP

Hent Group Policy Preference Client Side Extensions til Windows Server 2003

Oprettelsen og tilpasning af Gruppepolitik præferencerne skal ske fra enten Windows Server 2008 eller Windows 7.

Windows 7 og Windows Server 2008 click and play

Kører du med Windows 7 arbejdsstationer skal der ikke ydeligere konfiguration til end den jeg gennemgår i min screencast.

Kommandoer jeg benytter i min screencast

I min screencast gennemgår jeg nogle parametre du skal angive i forbindelse med oprettelsen af den planlagte opgave. Disse parametre har jeg listet nedenfor.

Run sti

%SystemRoot%System32shutdown.exe

Shutdown parametre

/s /t 120 /c "I bestræbelserne på at skåne miljøet og benytte skolens pengepung til noget mere fornuftigt end at holde ubrugte computere tændte, lukkes denne computer ned om 2 minutter.
Er du endnu i gang med at arbejde ved computeren, kan du klikke på "Luk ikke" ikonet på skrivebordet."

De mange mellemrum er lavet for at opnå et ekstra linieskift i dialogboksen.

Luk ikke paremetre

/a

Opdatering

Læs venligst min kommentar nedenfor, hvor jeg viser hvilken indstilling man skal ændre for, at computere der er låste eller hvor der ikke er logget en bruger på, også lukker korrekt ned på det fastsatte tidspunkt.

Advertisements

Skriv et svar