Rediger ini fil med en Active Directory Domain Services gruppepolitik

Forsiden > Diverse > Rediger ini fil med gruppepolitik præferencer

Opdateret: 8. januar 2018

Rediger ini fil med reference til sql serveren på alle pc’er.

I forbindelse med at vi skulle over på et nyt subnet, havde vi behov for at ændre ip-adressen til SQL serveren i en .ini fil på alle pc’er i administrationen. Rediger ini fil på mange pc’er. Opgavedefinitionen var på plads.

Man kan naturligvis løse opgaven ved at marchere rundt fra pc til pc og manuelt rette ip-adressen i .ini filen, men det duer ikke.

Hvis vi valgte at løse opgaven på den måde, ville vi skulle forstyrre hver enkelt medarbejder eller udføre opgaven efter lukketid. Den vigtigste årsag til at fravælge disse løsningsmodeller, er dog for alt i verden at undgå unødvendig slitage af fodtøjet.

Vælg det rette værktøj til rediger ini fil opgaven

Inden jeg kastede mig over opgaven, brugte jeg et par velovervejede sekunder på at finde frem til hvilket værktøj jeg ville anvende.

Valget faldt på Group Policy Management

  • Jeg oprettede et nyt gruppepolitik objekt
  • Lavede nogle tilpasninger af gruppepolitikken
  • Koordinerede ikrafttrædelsen af politikken med ip-adresse ændringen

Og voila, ingen slitage af fodtøjet og ingen medarbejdere blev afbrudt i deres arbejde. Og jeg fik mulighed for at dele denne video med jer. Hvor jeg gennemgår hvordan du nemt rediger ini filer med en gruppepolitik (GPO).

Flere muligheder med gruppepolitikker og filer

Hvis du er interesseret i en lignende video, hvor jeg også løser en opgave der kræver tilpasninger i computernes filssytem, kan jeg anbefale denne video.

Andre nyttige videoer om gruppepolitikker finder du i de respektive Windows Server kategorier og min diverse sektion.

Få besked når der kommer nye videoer

Hvis du gerne vil have besked når jeg udgiver en ny video kan jeg anbefale dig at abonnere på min YouTube kanal. Du kan også følge mig på FaceBook.

Få større udbytte af mine videoer og fremtidssikre siden

Hvis du benytter mine videoer i forbindelse med dit arbejde, bedes du bestille et guldmedlemskab. Du kan læse mere om fordelene og hvorfor du bør tegne et guldmedlemskab på denne side, eller straks bestille et medlemskab ved at klikke på linket nedenfor.

Er du allerede guldmedlem, er jeg dig stor tak skyldig. Dit bidrag er meget værdsat og hjælper mig med at holde produktionen af nye videoer i gang.

Du skal logge ind for at se resten af indholdet.Venligst . Ikke medlem? Meld dig ind

Per Schulze af