Roaming Profiles, Folder Redirection og Windows 7

I denne screencast gennemgår jeg den, i mine øjne, optimale opsætning af roaming profiles og folder redirection i et netværk der udelukkende består af Windows 7 klienter. Opsætningen fungerer også med Windows Vista, men visse punkter jeg gennemgår i videoen fungerer ikke med Windows Vista.

Principperne jeg gennemgår i denne screencast kan teoretisk godt implementeres på Windows XP klienter, men det vil kræve et par ændringer og fordelene vil ikke være så åbenlyse som på Windows 7.

Roaming profiles

Når roaming profiles er aktiveret kan vores brugere logge på en hvilken som helst arbejdsstation og deres personlige indstillinger og dokumenter m.m. følger dem.

Ved logon hentes brugernes roaming profile ned på den computer de logger på, det giver hurtigt problemer da brugerne jo ofte gemmer flere gigabyte data.

Folder redirection

Løsningen på dette problem hedder folder redirection. Med folder redirection flytter vi diverse mappe ud af brugerens roaming profile og gør dem tilgængelige over netværket i separate mapper.

Ulempen er dog at hvis netværket er meget belastet eller den trådløse forbindelse halter, kan brugerne ikke tilgå de omdirigerede mapper.

Offline files

Vi laver en kopi af de omdirigerede mapper på brugernes computere i cachen. Dermed vil brugeren ikke oplever problemer med at tilgå sine filer i de omdirigerede mapper selvom netværket er nede eller den trådløse forbindelse på computeren er ustabil.

Og bare rolig, offline files på Windows 7 fungerer perfekt uden at forstyrrer brugerne.

Per Schulze har skrevet 384 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar