Roaming profiles gennemgang af den grundlæggende konfiguration

Til tider er det mere hensigtsmæssigt at gemme brugernes profiler centralt på en server, i stedet for at gemme dem på de lokale arbejdsstationer.

En af de fordele man derved opnår er, at ligegyldig hvilken arbejdsstation en bruger logger på fra, vil brugeren altid have adgang til vedkommendes personlige indstillinger og dokumenter.

Hvad er roaming profiles?

Lad mig starte med at beskrive hvad profiler er. Når en bruger logger på en arbejdsstation gemmes brugerens personlige indstillinger, dokumenter m.m. i en mappe på den lokale arbejdsstation.

Mappen bliver navngivet ud fra det brugernavn der blev logget på med. Dette er en såkaldt profil.

Hvis jeg logger på med brugernavnet Per Schulze, oprettes der en mappe på arbejdsstationen med navnet Per Schulze. I denne mappe gemmes alle mine personlige indstillinger, dokumenter, cookies, foretrukne, genveje på skrivebordet osv.

Disse indstillnger husker arbejdsstationen.

Når jeg atter logger på den pågældende arbejdsstation, er de dokumenter og tilpasninger jeg lavede sidst jeg var logget stadig tilgængelige.

Hvis jeg senere skal arbejde ved en anden arbejdsstation, logger jeg naturligvis på med brugernavnet Per Schulze. Desværre er mine personlige indstillinger og dokumenter ikke tilgængelige fra denne arbejdsstation. Her er der nemlig oprettet en ny lokal profil.

Det er her roaming profiles kommer ind i spillet.

Hvis jeg i stedet for normale profiler benyttede mig af roaming profiles, ville min profil med de personlige indstillinger og dokumenter følge mig rundt fra arbejdsstation til arbejdsstation.

Jeg ville altså fra alle arbejdsstationer have adgang til mine dokumenter og mine personlige indstillinger og tilpasninger ville følge med.

Hvornår kan de med fordel anvendes?

Det er ikke altid hensigtsmæssigt at anvende roaming profiles. Hvis brugerne altid logger på den samme arbejdsstation er der ikke megen idé i at anvende roaming profiles.

Ergo kan roaming profiles med fordel anvendes når brugeren ofte logger på forskellige arbejdsstationer.

Per Schulze har skrevet 382 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar