Tilpassede baggrundsbilleder under Windows installation med MDT 2010

I syttende del af min deployment case serie, viser jeg hvordan vi kan følge status på udrulningen ved hjælp af baggrundsbilleder der skifter undervejs.

De standard baggrundsbilleder der bliver vist på computerne når vi udfører en udrulning af vores tilpassede image er hverken særlig informative eller tilpasset den enkelte virksomheds identitet.

Derfor vil jeg i denne screencast gennemgå, hvordan jeg tilpasser de baggrundsbilleder og den information der bliver vist undervejs på computerskærmene, når vi udruller vores tilpassede image.

En bruger der kommer forbi en computer der er ved at få udrullet et image skulle gerne kunne:

  • vide hvad der foregår på computeren lige nu
  • se hvor langt computeren er nået i udrulningsprocessen
  • kontakte supportafdelingen med nyttige informationer (IP-adresse, computernavn, fejlmeddelelse…) hvis der observeres fejl i udrulningsprocessen på den pågældende computer.

Sådan lavede jeg baggrundsbillederne

De seks baggrundsbilleder jeg benytter til at vise hvor langt i imageudrulningens forløbet vi er nået, er lavet med Keynote. Keynote er for en Mac bruger,  hvad Powerpoint er for en Windows bruger.

Valget faldt på et præsentationsprogram fordi de enkelte baggrundsbilleder kun ændrer sig ganske lidt undervejs.

Jeg startede med at lave et masterdias der indeholdte alle de elementer der skulle være på alle seks dias. Herefter var det blot et spørgsmål om at redigere en smule i hver af de seks dias og eksporterer dem som billedfiler.

Billederne er gemt i 1024 x 768 som 24bit bitmap billeder bmp

Supplerende information

På nedenstående billeder kan du se hvor jeg har placeret de seks BG kommandoer:

Supplerende information

Advertisements

Skriv et svar