Udrul Microsoft Silverlight med en gruppepolitik og et script

Rigtig mange danske medieudbydere benytter Microsoft Silverlight og den underlæggende DRM teknologi til at beskytte deres digitale medier og film mod piratkopiering. Mange af disse medieudbydere anvendes dagligt i skolen og har man ikke Silverlight installeret på arbejdsstationerne, kan hverken elever eller lærere se de film de benytter i undervisningen.

Filmstriben.dk er blandt andet en af de hjemmesider der benytter sig af Microsoft Silverlight til at DRM beskytte de film de stiller til rådighed for skoler og biblioteker.

Forhåbentlig vil der på sigt ske en overgang til HTML5 standarden i stedet, så vi også kan nyde filmstriben på for eksempel vores iPad, iPhone eller andre enheder der ikke understøtter Microsoft Silverlight. Microsoft og andre store IT virksomheder er i øjeblikket i gang med at få tilføjet nogle DRM teknologi standarder i HTML5.

Men indtil videre må vi slås med Silverlight og få det ud på arbejdsstationerne i netværket. Naturligvis, og jeg kan ikke understrege dette nok, UDEN slitage af fodtøjet.

GPO, 2 exe filer og et script

I min screencast henviser jeg til to udgaver af Silverlight installationsfilen og mit lille script der gør den automatiserede installation mulig.

Hent Silverlight installationsfilerne

Hent mit script

Alle filer skal placeres i en mappe med navnet Silverlight og placeres i den delte mappe jeg beskriver i min screencast. Ønsker du at ændre placeringen eller mappenavnene, skal du huske at tilpasse mit script.

Du skal under alle omstændigheder rette servernavnet EMMA i scriptet.

Per Schulze har skrevet 384 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar