Udskriv trådløst med airprint fra iPad til skolens Windows printserver

Opdatering – iOS 5 løsning tilføjet!

Jeg har tilføjet en screencast nederst på siden der gennemgår hvordan iOS 5 understøttelse implementeres.

Flere og flere elever medbringer iOS enheder på skolen. Både iPad og iPhone har gjort sit indtog i skolen og dermed også skabt en række udfordringer for den IT-ansvarlige.

Der findes et hav af produktivitetsprodukter til iOS enhederne. Alt fra et komplet lydstudie til tekstbehandlingssoftware.

Og netop i tekstbehandlingssoftwaren og i andre programmer på iOS enhederne, opstår der et naturligt behov for at kunne printe det færdige arbejde ud, når det skal afleveres til læreren eller eleven.

Der er indbygget mulighed for at udskrive fra iPad, iPodTouch og iPhone. Trådløst kan for eksempel et dokument udskrives direkte til en printer der understøtter Apples AirPrint teknologi. I skrivende stund er udbuddet af printere det understøtter denne teknologi dog begrænset, og det er næppe en holdbar løsning at investere penge i nye printere til skolen for at understøtte Airprint og dermed print fra iOS enheder.

Så hvordan bærer man sig så ad med at give eleverne og lærerne for den sags skyld, mulighed for at udskrive deres dokumenter, billeder, kort med mere fra deres iOS enheder?

Per Schulze har skrevet 382 artikler

Grundlægger og ejer af Serverguider.dk

Skriv et svar