Per's Server Guider

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få viden i din indbakke.
Serverguider.dk - En del af dit netværk

Windows Server 2008

Per Schulze

af Per Schulze


Her finder du utallige videoer om Windows Server 2008 & Windows Server 2008 R2 opsætning. Lige fra den basale installation, til avanceret konfiguration og optimering. Videoerne tager udgangspunkt i konkrete eksempler og ikke kun en teoretisk certificering instrukser.

Windows Server 2008 R2 Domain, DNS og DHCP Konfiguration

DNS, DC og DHCP? Se videoen og lær at konfigurere disse roller på din Windows Server 2008 R2.

Synkroniser uret på Windows Server 2008 DC med en ekstern tidsserver

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen. Uret på din server skal gå korrekt ellers sker der ting og sager på dit domæne, du sikkert helst vil være foruden. Så få nu synkroniseret uret på din Windows Server 2008.

Windows Server 2008 R2 – Domain Controller rollen

Hvordan får man installeret sin første domain controller på Windows Server 2008 R2? Det ved du efter at have set denne video. Klik og lær.

Windows Server 2008 R2 – Ekstra Domain Controller

En domain controller er ikke best practice. Der skal mindst være to domain controllere. Lær hvordan du installerer en ekstra domain controller i dit domæne i denne video.

Windows Server 2008 IP adresse konflikter med DHCP

Undgå ip-adresse konflikter på dit netværk. Tilpas din DHCP server så den bliver lidt mere intelligent.

Windows Server 2008 R2 – Beskyt netværket mod uautoriserede DHCP servere

En uautoriseret DHCP server på dit netværk kan skabe masser af problemer. Hjælpen er dog nær. Følg anvisningerne i denne video og undgå problemer med uautoriserede DHCP servere i dit netværk.

Windows Server 2008 R2 – DHCP Redundans

Video der gennemgår opsætningen af Windows Server 2008 R2 DHCP redundans.

Windows Server 2008 R2 – DHCP Redundans – Demo

Jeg viser i denne video, hvordan DHCP redundans fungerer i praksis på Windows Server 2008 R2.

DHCP filters

Hvorfor giver min DHCP server alle og enhver en IP-adresse? Kan man ikke begrænse hvem der får en ip-adresse fra DHCP serveren? Jo det er nemt nok med DHCP filtre. Lær i denne video hvordan du konfigurerer DHCP filters.

Udrul Google Chrome

Spild ikke tiden med manuelt at installere Google Chrome på de enkelte pc’er. Udrul Google Chrome centralt fra dit AD.

Central styring af Google Chrome med gruppepolitikker

Håndter hvordan Google Chrome opfører sig. Lav de ønskede tilpasninger med gruppepolitikker så Google Chrome giver en ensartet brugeroplevelse for alle i virksomheden. Jeg gennemgår i videoen hvordan du gør.

Deaktiver EU browser valg

EU vil sikre at Microsoft ikke suverænt bestemmer hvilken browser du benytter. Derfor har de pålagt Microsoft at lade brugerne vælge. Fint nok, men dælme ikke på et koorporativt netværk. Lær i denne video hvordan du deaktiverer EU browser valg.

Deaktiver Runonce i IE7

Ny bruger starter IE op og så skal man tage stilling til alt muligt inden man kan gå på nettet i Internet Explorer. Lær i denne video hvordan dine brugere kan slippe af med runonce i Internet Explorer.

Deaktiver muligheden for at printe fra Internet Explorer med en GPO

Vi skal spare på papiret. Det koster at printe. Ikke kun papir, men også toner. Med en enkelt lille tilpasning kan der spares masser af papir i Internet Explorer. Se videoen og lær hvordan.

Du er logget på med en midlertidig profil – Windows 7 roaming profiles

Du logger på din computer med en midlertidig profil. Det er på grund af en fejl. Fejlen skal løses, jeg viser dig hvordan.

Energispareplan og strømstyring med gruppepolitik præferencer

Go green GPO. Spar strøm og penge ved at følge anvisningerne i denne video.

Bloker Microsoft Internet Explorer 9 installation fra Windows Update

Spær for den automatiske opgradering af Internet Explorer ved at gøre som jeg viser i denne video.

Fjern kravet om komplekse adgangskoder for en udvalgt gruppe i domænet

Nogle brugere (elever i 1a) har svært ved at huske komplekse adgangskoder der både skal bestå af tal, store og små bogstaver og tegn. Lad os derfor tilpasse vores adgangskodepolitikker for en gruppe af udvalgte brugere så de ikke skal gå i stå pga. en lidt for rigid IT-politik.

Forhindre brugerne i at logge på mere end en computer af gangen

Vil du gerne undgå at dine brugere kan logge på mere end en arbejdscomputer af gangen, bør du se denne video, hvor jeg viser dig hvordan vi tilsikre at en bruger kun kan logge på en computer af gangen.

Gem billeder af medarbejdere og elever direkte i Active Directory

Vidste du at du kan gemme et foto af dine medarbejdere direkte i Active Directory på user objektet? Nej? Så tag et kig på denne video og lær hvordan.

Genveje på skrivebordet med gruppepolitikker

Intranet sider, Google, Excel, Word, Outlook, C5 eller hvad du nu har behov for at oprette genveje til på skrivebordet, så kan du efter at have set denne video, centralt oprette genveje på brugernes skrivebord.

Google som standard søgemaskine i Internet Explorer

Nej Microsoft, brugerne gider ikke søge med Bing i Internet Explorer. Lær hvordan du kan gøre Google til standard søgemaskine i Internet Explorer. Naturligvis uden at skulle forbi den enkelte pc. Klik og se videoen der viser dig hvordan du gør.

Planlæg automatisk nedlukning af computerne

Hvad gør man når brugerne glemmer at slukke for deres pc når de går hjem fra arbejde? Man tager et kig på denne video, hvor jeg gennemgår hvordan vi kan sørge for at computerne automatisk lukker ned.

Styr hvilket program der åbner bestemte filtyper med en gruppepolitik

Som standard ved Windows ikke hvordan den skal åbne Geogebra filer. Derfor denne video, hvor jeg viser hvordan man kan hjælpe Windows på vej med at forstå at Geogebra filer skal åbnes med Geogebra programmet.

Udrul Geogebra og anden software der ikke er pakket i MSI formatet

Skal du installerer et program fra Active Directory på computerne i dit netværk uden en msi installationspakke til programmet? Ikke noget problem. Følg anvisningerne i denne video og lær hvordan du installerer software på computerne i dit netværk fra dit AD uden en MSI pakke.

Styr intranet og internet zoner i Internet Explorer og tillad popup

Intranetzoner i Internet Explorer kan konfigureres ved hjælp af gruppepolitikker. Tilpasning af Intranetzoner er der ved flere lejligheder behov for, blandt andet til automatisk login med Windows credentials og kompatibilitet med Intranet og Active X objekter. Se videoen og lær hvordan.

Tilpasset Windows 7 bruger logon billede med gruppepolitikker

Før man logger på Windows, får man vist et profilbillede. Dette profilbillede kan brugerne skifte, men vi kan faktisk også centralt styre profilbilledet. Lær hvordan du gør i denne video.

Tilpasset Windows 7 logon baggrundsbillede med gruppepolitikker

Inden man logger på Windows bliver der vist et baggrundsbillede. Hvis man gerne vil have det ændret til f.eks. firmaets eller skolens logo, skal man blot følge anvisningerne i denne video.

Windows 7 logon tilpasninger

Lær at tilpasse Windows login skærmbilledet og vend tilbage til den klassiske CTRL ALT DEL funktionalitet.

Printer efter lokation uden script

Gør printer oplevelsen bedre for dine brugere så de slipper for at skulle vælge den nærmeste printer inden de printer. I min video gennemgår jeg hvordan du automatisk kan sørge for at brugerne automatisk for indstillet den printer der er nærmest deres lokation inden de udskriver.

Windows Server 2008 R2 – Printer efter lokation

Med dette script vil dine brugere slippe for frustration over at have printet til den forkerte printer. Scriptet jeg gennemgår i denne video, vælger automatisk den printer der er nærmest brugerens lokation.

Har du tillid til denne printer?

Når der tilføjes en ny netværksprinter kan man komme ud for at Windows spørger om man har tillid til denne printer. Det giver en del supportopkald som vi helst vil være foruden. Derfor har jeg lavet en video der viser hvordan du slipper af med dette problem.

Windows Server 2008 R2 – Print Server Rollen

Lær hvordan du sætter printserver rollen op på Windows Server 2008 R2.

Beskyt det trådløse netværk med en Windows Server 2008 RADIUS løsning

Med en RADIUS opsætning kan du beskytte dit trådløse netværk ved at brugerne skal logge på med deres Active Directory brugernavn og adgangskode. Jeg gennemgår i denne video opsætningen, der kan hjælpe dig med at få sikret det trådløse netværk.

Windows Server 2008 R2 – Server Core – Domain Controller rollen

Video der gennemgår konfigurationen af domain controller rollen på Windows Server Core.

Windows Server 2008 R2 – Server Core – Ekstra Domain Controller

På vores server core er én domain controller ikke nok. Jeg gennemgår derfor i denne video hvordan vi konfigurerer en sekundær server core domain controller.

Windows Server 2008 R2 – Server Core – DHCP og fjernadministration

DHCP opsætning på server core og konfiguration af remote server administration bliver gennemgået i denne video.

Windows Server 2008 R2 – Server Core – Windows Update, Produktnøgle m.m.

Jeg lærer dig i denne video hvordan du for indsat produktnøgle, kørt Windows Update og anden konfiguration af server core.

Gennemgang af Remote Desktop Gateway rollen på Windows Server 2008

Remote Desktop Gateway rollen installeres og konfigureres i denne video.

Vejledning i konfigurationen af Single Sign On med Remote Apps

Remote Apps single sign on konfigurationen gennemgåes i denne video.

Fjern advarsel om at der ikke er tillid til udgiveren af en remote app

Hvordan fjerner man advarslen om at der ikke er tillid til udgiveren af en remote app i Windows Server? Det finder du svaret på i denne video.

Køb et RDS certifikat så computere udenfor domænet også kan lege med

Hvis RDS skal fungere korrekt for brugere der logger på udefra skal der indkøbes et certifikat. Se videoen og lad mig guide dig gennem opsætningen.

Opret tillid til det certifikat Remote Desktop Web Access benytter

Hvis du benytter et internt certifikat, kan du i denne video se hvordan dine klienter opnår tillid til certifikatet du benytter til Remote Desktop Services.

Få genveje til Remote Desktop Web Access programmer i din start menu

Lær at oprette genveje til Remote Desktop Web Access programmer på brugernes skrivebord.

Giv bruger adgang til remote apps fra browseren med desktop web access

Remote App’s i browseren. Lær i denne video at give brugerne adgang.

Introduktion til remote app installation under remote desktop services

Remote Desktop Services indkluderer muligheden for at konfigurere remote app’s. Se video og lær hvordan.

Dansk sprog og brugerinterface med Remote Desktop Services

Hvordan får man dansk sprog og brugergrænseflade med Remote Desktop Services? Man tager et kig på denne video og får lært at køre RDS på dansk.

Grundlæggende installation og konfiguration af remote desktop services

Jeg gennemgår i denne videovejledning den grundlæggende installation og konfiguration af Remote Desktop Services.

Samlet fjernadministration af alle servere med remote desktop services

Nem måde at fjernadministrere dine servere ved hjælp af Remote Desktop Services.

Beskyt RDP med 2X

Den optimale beskyttelse af RDP forbindelsen, når du ikke selv vil foretage den sikkerhedsmæssige konfiguration. Se hvordan i videoen, hvor vi kigger nærmere på 2X.

Beskyt RDP med et certifikat

Opnå bedre sikkerhed på dine RDP forbindelser ved at kryptere kommunikationen med et certifikat. Slut med man in the middle attack. Se videoen og lær hvordan du kryptere RDP forbindelserne med et SSL certifikat.

Beskyt RDP med SSH tunnel

Hvis du går op i sikkerhed vil jeg anbefale at beskytte din RDP forbindelser. En af mulighederne er at sende RDP trafikken gennem en SSH tunnelen. Jeg viser dig derfor i denne video hvordan du kan beskytte remote desktop services RDP trafik via en SSH tunnel.

RDP hacking

RDP Man in the middel attack. Lær hvordan hackere lytter med på en ubeskyttet RDP forbindelse i denne video.

Lad eleverne printe og gemme dokumenter på skolens server fra deres pc

Jeg har lavet et program der gør det muligt for brugere der ikke er logget på et domæne, at gemme og udskrive til skolens printere og gemme filer på filserveren.

Script til at oprette brugere i Active Directory med uni-login csv fil

Fra brugeradministrationen i uni-login har man mulighed for at udtrække en csv fil med brugernavne og adgangskoder. Denne csv fil kan du sammen med mit script, benytte til at oprette brugere i Active Directory. Se videoen der gennemgår brugeroprettelse med uni-login data i dit AD.

Script til skifte af Windows XP domæne medlemskab

Hvordan skifter man domænemedlemskab på en masse computere automatisk? Det kræver et script og denne video. Følg anvisningerne og få skiftet computernes domænemedlemskab.

Udrul Microsoft Silverlight med en gruppepolitik og et script

Står du overfor at skulle installere Microsoft Silverlight på skolens computere, kan jeg varmt anbefale dig at følge anvisningerne i denne video.

Omdøb og overtag Windows Server 2003 computernavnet på Win Server 2008

I forbindelse med opgraderingen af Windows Server 2003 til Windows Server 2008, er en af de sidste manøvre at omdøbe og overtage det tidligere Windows Server 2003 computernavn. Se videoen der viser dig hvordan du gør.

Flyt Windows Server 2003 DHCP server rollen til Windows Server 2008

Windows Server 2008 skal overtage DHCP server rollen fra Windows Server 2003. Se videoen og lær hvordan man flytter rollen over uden problemer.

Flyt printserver rolle fra Windows Server 2003 til Windows Server 2008

Når printserver rollen skal flyttes fra Windows Server 2003 til 2008, er der flere ting vi skal have styr på. Blandt andet drivere og de delte printere. Lær hvodan du nemmest får flyttet printserver rollen fra Windows Server 2003 til Windows Server 2008.

Flyt filserver rollen fra Windows Server 2003 til Windows server 2008

Der skal flyttes data, rettigheder og shares når filserver rollen skal migreres til Windows Server 2008 fra en Windows 2003 server. Derfor har jeg lavet denne video, der guider dig smertefrit igennem operationen.

Nedlæg Windows Server 2003 domain controller rollen – demote DC 2003

Vores Active Directory Domain Services skal opgraderes til Windows Server 2008. Det betyder at Windows Server 2003 domain controller rollen skal nedlægges. Lær hvordan du udføre domain controller migreringen fra Windows Server 2003 til Windows Server 2008.

Flyt FSMO rollerne til Windows Server 2008 Domain controlleren

Nu da vi har får introduceret en Windows Server 2008 domain controller i vores Windows Server 2003 domæne, er det blevet tid til at overdrage FSMO rollerne til vores Windows Server 2008 domain controller. Jeg gennemgår proceduren i denne video.

Gør Windows Server 2008 til domain controller i 2003 Active Directory

I forbindelse med at vi ønsker at opgradere vores Windows Server 2003 domæne til Windows Server 2008, skal vi have installeret en Windows Server 2008 domain controller. Det har jeg lavet en video om som du kan se her.

Forbered Windows Server 2003 domain controller på Windows Server 2008

Vi har besluttet os for at opgradere vores server 2003 domæne til server 2008. Inden vi går i gang med at installere Windows Server 2008, domain controller roller og andre nødvendige Windows Server roller, skal vi have forberedt vores Windows Server 2003 domæne. Lær hvordan ved at følge anvisningerne i denne video.

Mangler du driver til dit PCI kort? Lær hvordan du finder dem online

Fra tid til anden oplever man at en enhed på computeren mangler en driver. Ofte er det PCI kort der mangler driver. Jeg har derfor lavet en lille video der lærer dig at finde den korrekte PCI driver så let som ingenting.

Network Access Protection med DHCP og WSUS 4. del

Fjerde del af min NAP serie hvor vi i videoen automatisk får brugerne til at leve op til vores sikkerhedskrav.

Network Access Protection med DHCP og WSUS 3. del

Tredje del af min NAP serie hvor vi i videoen hjælper brugerne med at leve op til vores sikkerhedsstandarder.

Network Access Protection med DHCP og WSUS 2. del

Anden del af min NAP serie hvor vi i videoen foretager ydeligere konfiguration og tester NAP i aktion.

Network Access Protection med DHCP og WSUS

Første del af min NAP serie hvor vi i videoen gennemfører den grundlæggende installation og konfiguration.

E-mail admin og genstart automatisk tjenster der fejler på serveren

Manuelt arbejde er forbudt i min verden. Med lidt ninja moves får vi vores server til at overvåge sig selv, udbedre fejlen og sende os en e-mail til orientering.

Eksamen med elektronisk afleveringsmappe – USB-nøgler er en saga blot

Smart metode til at håndtere de digitale eksamensopgaver eleverne skal aflevere elektronisk. Slut med USB nøgler. Lær hvordan du opretter en elektronisk afleveringsmappe til prøver og eksamen.

Flash, Java og Adobe Reader opdateringer med Windows Update og WSUS

Hvorfor kun installere Windows opdateringer med WSUS. Lær i denne video, hvordan du kan installerer Java opdateringer, flash opdateringer, Adobe Acrobat opdateringer med Windows Software Update Services (WSUS).

Gendan tidligere udgaver af filer eller dokumenter med shadow copy

Brugerne får ved en fejl slettet en eller flere filer og skal have filen gendannet. Man kan selvfølgelig finde filen frem fra backup, men en langt hurtigere metode er shadow copy. Så kan brugerne faktisk også selv gendanne og ikke forstyrre IT i deres kaffepause.

KMS Volumen licens 2.0

Lær hvordan du håndterer KMS volumen licenser.

Log automatisk brugerne af computerne når de ikke længere benytter dem

Brugerne får ikke lige altid logget af computerne når de forlader deres plads. Jeg vil derfor i denne video, vise dig hvordan du sørger for at brugerne automatisk bliver logget af deres computer, når de forlader deres plads.

Roaming Profiles, Folder Redirection og Windows 7

Dybdegående video, der i detaljer gennemgår roaming profiles og folder redirection.

Beskyt Windows 7 mod pilfingre

Lær at mestre gruppepolitikker og luk effektivt af for pilfingre, der gerne vil ændre på Windows opsætningen eller lave andre ulykker.

Ryd op i Active Directory

Har du computerobjekter eller brugerobjekter i dit AD som egentlig burde slettes? Lær i denne video, hvordan du identificerer og får slettet udgåede objekter i dit AD.

Undgå katastrofen med Microsoft Windows Server Backup og recovery

Hvad gør du når katastrofen sker og serveren hverken vil det ene eller andet? Jeg gennemgår Backup og recovery i Windows Server.

Windows 7 på domænet

Vi kobler i denne video Windows 7 på domænet.

Windows 7 og default user

Lær hvordan default user profilen fungerer.

Windows 7 og Roaming profiles

Video der gennemgår Windows 7 og roaming profiles.

Windows 7 og optimering af Roaming profiles

Optimal konfiguration af roaming profiles bliver gennemgået i denne video.

Windows 7 sikkerhed – AppLocker

Jeg gennemgår i denne video hvordan du kan højne sikkerheden med AppLocker.

Windows 7 sikkerhed – BitLocker To Go

Tag dit operativsystem med på farten med BitLocker To Go.

WordPress på Windows

Jeg gennemgår i denne video hvordan du installerer WordPress på Windows i IIS.

WordPress på Windows – Permalinks

Lær hvordan du i IIS konfigurerer permalinks til WordPress.

Hjem | Podcast | Blog | Bliv medlem | Om | Privatliv | Sitemap
Copyright © 1997-2019 Per Schulze.