Per's Server Guider

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få viden i din indbakke.
Serverguider.dk - En del af dit netværk

Windows Server 2016

Per Schulze

af Per Schulze


Der er en del at tage fat på når det drejer sig om Windows Server 2016. Masser af nye features og ændringer som man skal være opmærksom på når man tager Windows Server 2016 fra Microsoft i drift.

Project Honolulu remote desktop og PowerShell remoting

Vi har tidligere kigget på Project Honolulu og nu er det blevet tid til en opdateret video. Der er kommet nye spændende muligheder med denne opdatering til Project Honolulu. Klik forbi og se de nye funktioner i videoen.

Løsning på Event ID 513 fejl CAPI2 Server 2016 VSS

På mine Windows 2016 servere fik jeg event 513 fejl i eventloggen. Fejlen relaterer sig til capi2. Løsningen på problemet med event 513 hjælper jeg dig med at løse i denne video.

Project Honolulu – Windows Server Manager fra Microsoft

Microsofts bud på den kommende generation af server manager er døbt project Honolulu. Lær hvordan du kommer i gang med projekt Honolulu i denne video.

Udfyld automatisk beskrivelsesfeltet på et computer objekt i AD med serienummer, brugernavn, model

I Active Directory kan du som standard ikke se serienummer, computer model eller producent. Det råder jeg bod på i denne video, hvor jeg lærer dig at få gemt disse data direkte på computer objekterne i dit AD.

Hvordan downloader og installerer man Windows Server Insider Build?

Microsoft udgiver løbende beta versioner af deres server produkter. Se denne video og lær hvordan du installerer Windows Server 2016 insider build.

Flyt FSMO roller fra en nedbrudt domain controller

Hjælp min primære domain controller er gået ned, hvordan får jeg FSMO rollerne op at køre på en anden DC? Intet problem. Du ser blot denne video.

Skjul OU i dit AD

Hvordan skjuler man en OU i Active Directory? Man ser min video og lærer hvordan.

Fuld kontrol med Windows update via PowerShell

Vil du gerne have kontrol over hvornår dine servere installerer Windows opdateringer og modtage en e-mail med en opdateringsrapport når dine servere er blevet opdateret? Så tag et kig på denne video, hvor jeg gennemgår hvordan du opnår 100% kontrol med Windows Update på dine servere.

Styr OneDrive for business med GPO

Opret politikker i Active Directory der holder styr på OneDrive For Business.

Find nemt den GPO du søger

Der findes et hav af gruppepolitikker og det kan være svært at finde den korrekte. Derfor har jeg lavet en lille video der viser dig hvordan du nemt kan finde den GPO indstilling du søger.

Udrul Google Chrome Extensions med GPO

I Google Chrome har brugerne mulighed for at installere udvidelser/extensions. Men hvad nu hvis du gerne vil installerer en bestemt udvidelse til alle brugere? Så tager du et kig på denne video, hvor jeg gennemgår hvordan du kan installerer Google Chrome Extensions til alle brugere.

Google Chrome GPO administration

Lær hvordan du håndhæver firmapolitikker i Google Chrome med Active Directory gruppepolitikker.

Windows Server 2016 Central Policy Store

Lær at håndtere admx gruppepolitik skabeloner korrekt i denne Windows Server 2016 video.

Windows Server 2016 Core Remote administration

Windows Server Core 2016 har ikke en grafisk brugergrænseflade, så det er oplagt at få installeret RSAT på en Windows klient computer så vi kan administrere de enkelte server roller fra en GUI.

Windows Server 2016 No GUI installation

Microsoft anbefaler at man installerer Windows Server 2016 uden GUI. I denne video viser jeg hvordan du installerer server 2016 uden GUI i en server core udgave.

Windows Server 2016 GUI Installation

På trods af Microsoft anbefalinger viser jeg i denne video en GUI installation af Microsoft Server 2016. Jeg vil faktisk til tider anbefale en GUI installation. Især hvis der er tale om en domain controller. Det gør disaster recovery noget nemmere.

Opret Windows Server 2016 USB boot disk

Lær at oprette en Windows Server 2016 bootbar USB nøgle/disk.

Hjem | Podcast | Blog | Bliv medlem | Om | Privatliv | Sitemap
Copyright © 1997-2019 Per Schulze.